Nya Närvården först med mobila glesbygdsläkare

Nu tar Nya Närvården i Hoting ännu ett steg för att utveckla servicen vid sina hälsocentraler i Hoting och Strömsund. Företaget blir först i länet med närvårdsbilar för läkarbesök i hemmet.

Vi verkar i en glest bebodd del av länet, och får utveckla verksamheten efter det. Det finns helt klart ett behov av planerade hembesök hos våra patienter, säger läkaren Hans Boberg, som också är vd för Nya Närvården.

De två närvårdsbilarna ska i första hand användas för att förbättra tillvaron för de patienter som reser långa sträckor regelbundet, till exempel för rutinkontroller. Det är inte ovanligt med enkelresor på 10 mil inom upptagningsområdet.

Med lite planering kan man hantera sådant med en mobil glesbygdsdoktor och några bilar istället, det ser vi redan, säger Hans Boberg.

Men tanken är också att de patienter som bor närmare hälsocentralerna, men som av olika skäl ändå har svårt att förflytta sig också ska kunna få hembesök från Nya Närvården. Nya Närvården har funnits i drygt ett år och har idag ca 3000 listade patienter.

Hans Boberg är nöjd med utvecklingen.
– Jag är särskilt nöjd med att kunna fortsätta investera i företaget , det är det som driver oss!

För mer information ring: Dl, Vd Hans Boberg 070/24 33 777

Detta inlägg skrevs i Nyheter. Bokmärk permalinken.